De blauwe schelp

Themagroepen


Kernkwaliteiten in beeld

Binnen teams en organisaties wordt het inzetten van de individuele kwaliteiten en talenten van werknemers belangrijker. Het is zaak om deze kwaliteit dan ook naar boven te halen. Op een speelse en luchtige manier breng ik iedere deelnemer in contact met zijn belangrijkste kwaliteiten. Welke kwaliteit zet je in als mantelzorger, als ZZP-er of als zorg-medewerker? Ben je je daar van bewust? En hoe zorg je ervoor dat die kwaliteit niet doorslaat door stress en overbelasting? Hoe zorg je je kernkwaliteit voeding geeft? Daarna volgt een uitwisseling: welke kwaliteiten zitten er in een team, welke vullen elkaar mooi aan en welke zitten in elkaars vaarwater. Kun je de kwaliteit van de ander zien? En zie je zelf waar je wel eens in doorslaat?

Op aanvraag voor groepen van minimaal vier deelnemers. Deze workshop kan per groep aangepast worden. Het gedachtegoed is van Daniel D. Ofman in ‘Bezieling en kwaliteit in organisaties’.


 Hart-werken

Vanuit de gedachte dat mensen die werken mét en vóór andere mensen de kracht voor hun handelen vaak putten uit hun hart. Denk aan medewerkers in de zorg, het onderwijs en de hulpverlening.

We maken met diverse druktechnieken een ondergrond (de basis) waarna we met een persoonlijk hartsjabloon een binnen en buitenruimte creëren die vervolgens met transparante acrylverf worden ingeschilderd. Een werkstuk dat ‘laag over laag’ zet en zo een heel persoonlijk beeld laat zien van jouw harts-kwaliteit in het werk.

Op aanvraag voor groepen van minimaal 4 deelnemers. Locatie in overleg.


Workshop ‘Kwaliteit in beeld’

Een lichte en luchtige teamworkshop of collega-activiteit? Reboarden? Voor de nodige verbinding en zinvolle uitwisseling organiseer ik de workshop ‘Kwaliteit in beeld’. Een beetje humor, een beetje serieus en zeker verrassend en vernieuwend.
Ik werk in deze workshop ‘verbeeldend’ met teams en groepen om via cartooneske tekeningen op zoek te gaan naar ieders kernkwaliteit en valkuil, uitdaging en een mogelijk allergie. Daniel Ofman is de inspiratiebron.
Je ontmoet elkaar op een andere manier: alles is uitvergroot, zoals dat bij een echte cartoon hoort! Relativeren en leren.

Tijdsduur en locatie in overleg. Info en opgave graag via contact of via 06-42576050


Verdiepende en verbeeldende cursus op het gebied van levensloop en de kunst van het ouder worden: bijvoorbeeld voor mensen met levensloop- en loopbaanvragen en belangrijke overgangen in de levenssituatie:

‘Geef  kleur aan je seizoenen’

Elk seizoen kun je vertalen naar fases in een mensenleven: de prille jeugd, het volwassen leven, de rijpe tweede helft en het senior-schap. De levensloop via inspirerende teksten, reflecties en mooie verbeeldende opdrachten.

De lente verbeelden met pastelkleuren, de zomer met intense primaire kleuren en energetische tekentechnieken zoals etsen, arceren, krassen en roteren. De herfst met zijn transformerende karakter, een flinke storm en vervolgens je eigen vorm weer terugvinden. Het contrastrijke, kristallijne zwart/wit van de winterVier werkstukken met elk hun eigen beeldtaal.

Op aanvraag voor groepen van minimaal vier deelnemers: vier bijeenkomsten van 2,5 uur. 


‘Het geschenk van ouder worden’

In drie bijeenkomsten staan we stil bij de ‘acht poorten van wijsheid’, naar het boek van Angeles Arriën:

“Als we ervoor kiezen om te groeien en onze wijsheid te verdiepen, moeten we bereid zijn het persoonlijke werk te doen dat nodig is om door de acht poorten te gaan”.

In elke bijeenkomst wordt je uitgenodigd om stil te staan bij een stuk tekst, een eigen ervaring of indruk. Vervolgens verwerken we dat creatief en verbeeldend. Daarbij creëren we één schilderij in acht ‘lagen’, acht ‘bewerkingen’.

Op aanvraag voor groepen van minimaal vier deelnemers: drie bijeenkomsten van 2,5 uur of een hele dag. 

Info en opgave graag via contact of via 06-42576050