De blauwe schelp

Werkwijze

Werkwijze: via inzicht en doorzicht naar een vergezicht

Nieuw: coaching in de natuur

Omdat bijzondere omstandigheden vragen om bijzondere aanpassingen, heb ik het coachen in de natuur weer opgepakt. Ik heb hier de nodige workshops voor gevolgd en ik put ook uit mijn jarenlange ervaring als begeleider van stilte-wandelingen. De locatie, dag en tijd worden in onderling overleg vastgesteld.

Coaching online

Inmiddels heb ik ervaring opgedaan met het online-coachen en het geven van tekenopdrachten. Tot mijn verassing blijkt dit, met enige aanpassing van beide kanten, goed haalbaar en effectief. Voorafgaand aan de afspraak stuur ik een persoonlijke link toe via meet.jit.si waardoor je veilig contact kunt maken. 

Coachen via de tekentaal: zie ook http://www.jannydejongcoaching.nl

Hierbij kijk je voornamelijk naar hoe het nu is en waar je naartoe wilt in de toekomst; welke verandering zou je willen? Soms kom je ook via de tekening en het gesprek daarover, bij ervaringen uit het verleden die je belemmeren om de toekomst met vertrouwen tegemoet te gaan. Hier besteden we dan ook aandacht aan.
Binnen een sfeer van vertrouwen en veiligheid help ik m.b.v. gerichte tekenopdrachten.

Ieder coach-traject verloopt anders, is ‘op maat’ en persoonlijk. Praten naar aanleiding van een tekening helpt om met meer afstand te kijken en het zorgt dat minder bewust beleefde aspecten naar boven komen, waardoor waardevolle inzichten kunnen ontstaan. Ik help je om verbinding te maken met nieuwe beelden die constructief zijn t.a.v. de gewenste richting. Cliënten formuleren het als:

“Ik ga vaker door mijn roze bril kijken”

“Ik ga eerder een ‘stopteken’ geven” 

Deze vorm van coachen vereist geen tekenvaardigheid.