De blauwe schelp

Agenda

2020

Door te tekenen stimuleer je: kijken, vindingrijkheid, originaliteit, humor, fantasie, ruimtelijk inzicht en kunstzinnigheid

Werkwijze:
Regelmatig organiseer ik workshops voor mensen die het leuk vinden om in een ontspannen sfeer te werken met kleur en vorm en die zo hun creatieve en verbeeldende kant weer willen ontdekken en ontwikkelen. Elke les start met het inleiden van het thema of onderwerp, vervolgens oefenen we met de gebruikte techniek. Dan wordt het werkstuk en stap voor stap gezamenlijk opgebouwd en ieder krijgt de tijd en de rust om een geheel eigen werkstuk te creëren. Na afloop kijken we ‘op afstand’: hoe was het om te doen, waar ben je tevreden over, wat heeft nog wat meer aandacht nodig.

Abstracte zomertijd

Twee opeenvolgende workshops voor degene die los van het figuratieve een geheel eigen ‘beeld’ wil componeren.

Komende maand augustus kun je in kennismaken met de kunst van het abstract werken. Vanuit kleur, vorm- en lijnenspel én muziek creëer je een eigen compositie met acrylverf op doek en stevig papier. Ik werk met kleine groepen. Ik bouw de les stap voor stap op met kleine oefeningen en vervolgens maakt ieder vanuit de gegeven mogelijkheden zijn/haar eigen werk op. Ondertussen geef ik tips en suggesties om ieder tot een geheel eigen kleurrijk resultaat te laten komen.

 

  • Data: dinsdag 4 en 18 augustus óf donderdag 13 en 27 augustus
  • Tijd: 9.45-12.15
  • Kosten: € 55,00 incl. koffie/thee
  • Locatie:  afhankelijk van het aantal deelnemers, in Dalfsen, met 1.5 meter en extra hygiënemaatregelen.
  • Aanmelden vóór 28 juli: contactformulier of via jannydejong@xs4all.nl

In de geest van…..

Workshops van telkens twee bijeenkomsten waarin je één kunstenaar beter leert kennen door informatie, inspiratie en ‘zelf ontdekken door te doen’.

September: In de geest van Picasso en Paul Klee…

Kunstige koppen, net even anders als de realiteit. Soms wat bizar zelfs. Picasso en Paul Klee hadden een bijzondere belangstelling voor gezichten. Ze hadden er ook een geheel eigen kijk op en experimenteerden met een andere vorm dan het klassieke realistische portretschilderen. Zo ontstonden er portretten vanuit 1 lijn, kubistische gezichten, gezichten met scheve verhoudingen… Experimentele en avontuurlijke workshop waarbij je naar eigen inzicht gebruik kunt maken van kleurpotloden, pastelkrijt en oliepastels.

 

  • Data: dinsdag 1 en 15 september of donderdag 3 en 10 september
  • Tijd: 9.45-12.15
  • Locatie:  in Dalfsen
  • Kosten per twee workshops: € 55,00  incl. koffie/thee
  • Aanmelden vóór 21 augustus via contactformulier of via jannydejong@xs4all.nl