De blauwe schelp

Agenda

2020

Door te tekenen stimuleer je: kijken, vindingrijkheid, originaliteit, humor, fantasie, ruimtelijk inzicht en kunstzinnigheid

Werkwijze:
Regelmatig organiseer ik workshops voor mensen die het leuk vinden om in een ontspannen sfeer te werken met kleur en vorm en die zo hun creatieve en verbeeldende kant weer willen ontdekken en ontwikkelen. Elke les start met het inleiden van het thema of onderwerp, vervolgens oefenen we met de gebruikte techniek. Dan krijgt ieder de tijd en de rust om een geheel eigen werkstuk te creëren. Na afloop kijken we ‘op afstand’: hoe was het om te doen, waar ben je tevreden over, wat heeft nog aandacht nodig.

Symbolen en hun be-teken-is

In onrustige tijden kan het fijn om even te kunnen ontspannen via je creativiteit. Ik heb gekozen voor eenvoudige doch interessante opdrachten met symbolen. Zoals je gewend bent start ik met een inleiding, wat vingeroefeningen vervolgens een tekenopdracht waarna je kleur gaat geven met het materiaal dat jij thuis beschikbaar hebt. Potlood en kleurpotloden zijn prima.

Data:

•28 januari: lemniscaatbeweging
•2 februari ‘s avonds: spiralen
•11 februari: het hart
•16 februari ‘s avonds: labyrinth
•25 februari: knopen en linten
•2 maart ‘s avonds: de cirkel

Tijd: van 10.00 tot 11.30 óf van 19.30-21.00

Na aanmelding ontvang je een dag ervoor een link waarmee je verbinding kunt maken. Tekenpapier kun je ook online bestellen bij bijv. Busch en van der Worp in Zwolle. Ik geef van tevoren aan wat je nodig hebt.

Kosten: € 15,00 per ochtend

Workshops levenskunst: ‘het geschenk van ouder worden’

Begin volgend jaar organiseer ik een cursus van drie bijeenkomsten rond het thema ‘Levenskunst’. Inspiratiebron is het boek van Angeles Arriën en de workshop van collega Ellen Dekker: ‘Het geschenk van ouder worden’. We gaan met verschillende technieken en materialen (mix-media) abstract vormgeven aan de ‘acht poorten van wijsheid’ die zij beschrijft.

Voor degenen die graag even stilstaan bij alle veranderingen en ontwikkelingen in hun leven, willen terugblikken én vooruitkijken. Een mix van informatie, uitwisseling, geïnspireerd raken en dan… creatief verbeelden. In drie bijeenkomsten maak je één mix-mediawerkstuk op doek van 50×50. Een mooie herinnering aan jouw persoonlijke beleving van de levenskunstenaar in jezelf.

  • Data: uitgesteld vanwege de coronamaatregelen
  • Kosten: € 90,00 incl. materiaal en koffie/thee &lekkers
  • Info en aanmelden graag vóór 15 januari via de contactpagina of  jannydejong@xs4all.nl

Workshop ‘In de geest van Paul Klee’

 

Paul Klee is een zeer veelzijdige kunstenaar uit het begin van de vorige eeuw. Eén van zijn thema’s: kleurpatronen. Hij werkt daarbij van donker naar licht. We gaan deze patronen zelf ontwerpen: via de kleurenleer en het experiment. We werken met acrylverf op doek en kleurpotlood of aquarelverf op papier. Ontspannen vormgeven aan je eigen patronen en structuren. Licht brengen in het donker.

  • Data: i.v.m. de coronamaatregelen uitgesteld
  • Tijd: 9.45-12.15
  • Kosten: € 75,00 incl. koffie, thee en lekkers

Info en aanmelden graag vóór 22 januari via de contactpagina of jannydejong@xs4all.nl