De blauwe schelp

Agenda

2020

Door te tekenen stimuleer je: kijken, vindingrijkheid, originaliteit, humor, fantasie, ruimtelijk inzicht en kunstzinnigheid

Werkwijze:
Regelmatig organiseer ik workshops voor mensen die het leuk vinden om in een ontspannen sfeer te werken met kleur en vorm en die zo hun creatieve en verbeeldende kant weer willen ontdekken en ontwikkelen. Elke les start met het inleiden van het thema of onderwerp, vervolgens oefenen we met de gebruikte techniek. Dan wordt het werkstuk en stap voor stap gezamenlijk opgebouwd en ieder krijgt de tijd en de rust om een geheel eigen werkstuk te creëren. Na afloop kijken we ‘op afstand’: hoe was het om te doen, waar ben je tevreden over, wat heeft nog wat meer aandacht nodig.

De geheime tuin

We laten ons inspireren door het Engelse kinderboek ‘De geheime tuin’ van Frances Burnett met zijn prachtige illustraties en subtiele levenswijsheden. Inmiddels ook  verfilmd, en te zien in het Pathé filmtheater.
Workshop van twee bijeenkomsten waarin je een zelfgekozen macro-foto uit je tuin of uit je omgeving op meerdere manieren en met verschillende materialen vormgeeft: pastelkrijt of wasblokjes & ecoline en acrylverf. Heb je zelf geen foto, dan kies je een plaatje uit een tijdschrift.
Experimenteren met verschillende manieren om de werkelijkheid van de foto vorm te geven.
Welke geheimen heeft jouw tuin?

    

Data: donderdag 22 oktober en 5 november. Tijd: 9.45-12.15

Kosten: € 55,00 euro incl. materialen

Aanmelden graag vóór 10 oktober via jannydejong@xs4all.nl of het contactformulier