De blauwe schelp

Agenda

2023

Door te tekenen stimuleer je: kijken, vindingrijkheid, originaliteit, humor, fantasie, ruimtelijk inzicht en kunstzinnigheid

Werkwijze:
Regelmatig organiseer ik workshops voor mensen die het leuk vinden om in een ontspannen sfeer te werken met kleur en vorm en die hun creatieve en verbeeldende kant weer willen ontdekken en ontwikkelen. Elke les start met het inleiden van het thema of onderwerp, vervolgens oefenen we met de gebruikte techniek. Dan krijgt ieder de tijd en de rust om een geheel eigen werkstuk te creëren. Na afloop kijken we ‘op afstand’: hoe was het om te doen, waar ben je tevreden over, wat heeft nog aandacht nodig.

Voorbeelden van workshops uit de afgelopen winter

Workshops: ‘verstilling in de stijl van…. Odilon Redon’

 

Verstilde portretten. In de winter trekt de natuur zich terug, en ook als mens kun je de behoefte voelen om ‘naar binnen te keren’. Twee workshops vanuit de Franse symbolist Odilon Redon. De kunstenaar was een tijdgenoot van van Gogh maar had een geheel eigen stijl. Hij liet zich inspireren door muziek, antieke verhalen en poëzie. Hij verbeeldde het gezicht vaak op een ingetogen, dromerige wijze. Na een inleiding en oefening, ga je stap voor stap (o.a. op muziek) vormgeven aan je eigen portret ‘en profile’ en de bijbehorende symbolen. Materiaal: acrylverf op stevig schilderspapier.

  • Data:
  • Kosten: € 70,00 incl. koffie/thee
  • Locatie: Kunstlokaal, Julianastraat 22 in Dalfsen
  • Aanmelden t/m 27 januari

Workshop ‘Abstract landschap’

We werken met oliepastels op houtpaneel. Een hele zachte en ontspannen bewerking van hout met o.a. baby-olie en een doekje, wattenstaafjes en kleurpotlood. Door de houtnerven te integreren in je opzet en je eigen kleurenpalet te kiezen, ontstaat een heel persoonlijk landschap. Kleurrijk en fantasievol.

  • Datum:
  • Kosten: € 25,00 incl. koffie/thee
  • Aanmelden t/m 27 januari

Valentijnsworkshop: werken met ’t hart

Werken met en vanuit je hart; hoe doe je dat creatief en met liefde en aandacht? Op Valentijnsdag een mooi onderzoeksgegeven. Met acrylverf in mix-media techniek kom je met gebruik van verschillende materialen en ‘lagen’ steeds dichter bij jouw hartvorm.

Datum:

Kosten: € 35,00 incl. koffie/thee

Aanmelden t/m 3 februari via contactformulier of mail: jannydejong@xs4all.nl